Urastanje dlaka

Urastanje dlaka

Kako da se zauvek rešiš uraslih dlaka?

Ako posle svake depilacije muciš muku sa uraslim dlakama ili ako posle svakog brijanja imaš svrab, peckanje, crvenilo i naravno urastanje dlaka… Vreme je da se posvetiš rešavanju tog problema, zato što svako odlaganje može skupo da te košta.

Neretko se problem sa urastanjem dlaka iskomplikuje i dovede do ozbiljnih gnojnig apcesa kada je rešavanje tog problema baš zahtevno i mukotrpno. Urastane dlaka se javlja kod žena i muškaraca, kod mladih a i kod starijih ljudi.

Jako često se nakon uraslih dlaka javljaju fleke, tvrdi nodusi (čvororvi). Prebrza epitelizacija, promena pravca rasta dlake dovodi do rasta dlake ispod površine kože. Razlozi urastanja mogu biti i preterana maljavost, neadekvatan način uklanjanja dlačica, trenje izuzetno uske odeće. Često ovaj problem javlja kod suve i osetljive kože.

Urasla dlaka najčešće se pojavljuje na nogama, bikini zoni ili sedalnom delu, a prepoznaje se po tome što je taj deo crven, otečen i često može doći do pojave gnoja. Ako se lokana upala ne sanira na vreme dolazi do skoka telesne temperature, groznice, tu je i neprijatan miris nagomilanog gnoja. U ovom slučaju se problem rešava hiruškom intervencijom.

Ako imaš skolonst urastanju dlaka:

  • ne nosi pretesnu garderobu
  • redovno pilinguj kožu
  • maži se hidratantnim losionima
  • zakaži epilaciju

JEDINI PRAVI I DUGOROČAN NAČIN ZA REŠAVANJE OVOG PROBLEMA JE LASERSKA EPILACIJA.

ODUŠEVIĆE TE BRZINA REŠAVANJA PROBLEMA.