Starenje kože

Starenje kože

Kako da zaustavite starenje u Novoj 2023 godini.

Starenje je prirodan proces. Koža počinje da stari prosečno u 25. godini. Koža se sastoji iz 3 dela:

  • epidermis
  • dermis
  • hipodermis (potkožno tkivo)

Starenje se ogleda u promenama na svim nivoima kože. Emidermis se vremenom sporije deli, sporije se obnavlja, manje se proizvodi kožnih lipida. Dermis se istanjuje, sinteza kolagena, elastina se godišnje smanjuje za1%. Supstance koje su matriksu: hijaluronska kiselina, glukozaminglikani se manje stvaraju, koža jednostavno postaje tanja, počinju da se stvaraju fleke, keratoze, bore.

Cirkulacija se drastično smanjuje tako da se hranljive materije manje dovode do kože.

Šta treba da uradimo da bi neizbežan proces starenja usporili?

Redovna nega je najvažnija. Još od malena treba negovati navike kod dece da se neguju, mažu svoju kožu. Podjednako je važna jutarnja i večernja nega kože. Lepo očišćena i hidrirana koža će biti zdravija, vitalnija. Za jutarnju negu nezaobilazan je faktor zaštite od sunca SPF. Kako u sunčanom tako i u hladnom periodu godine treba čuvati kožu od sunčevog zračenja.

Treba gledati HOLISTIČKI i kada je zravlje kože u pitanju. Ne možemo pričati o zdravoj koži ako imamo izrazito loše životne navike.

PRESTANITE DA PUŠITE (ako ste pušač) pušenje smanjuje dotok krvi u kožu, oštećuje krvne sudove, izaziva oslobađanje mnogih štetnih hemikalija, izaziva OKSIDATIVNI STRES. IZBEGAVAJTE ALKOHOLNA PIĆA, ona drastično dehidriraju kožu, izazivaju otoke.

SPAVAJTE 8H U PROSEKU orrganizam se noću obnavlja pa tako i koža.

JEDITE SVEŽE POVRĆE I VOĆE vitamini, minerali organski vezana voda, biljni proteini, zdravi šećeri se nalalze u najiskoristivijem obliku u svežim namirnicama. Dajte sebi bar dva opbroka svežeg povrća i voća. Osvežićete svoje telo, koža će blistati.

Trudite se da izbegavate velika spoljašnja zagađenja, koristite antioksidanse: serume I kreme sa vitaminima C, E, A i dr.

MANJE SE SUNČAJTE znog potencijalnih oštećenja kože, stvaranja fleka, u najgorem slučaju karcinoma kože.

IZBACITE INDUSTIJSKI ŠEĆER IZ UPOTREBE, on direktno ostećuje kolagena vlakna, krvne sudve, drastično ubrzava propadanje kože.

UNOSITE ŠTO VIŠE VODE dokazano je da se DNK I RNK lanci oštećuju kada smo dehidrirani, dakle koža se ne obnavnja, ne regeneriše. Pijte 3l vode dnevno.

TRETMANI LICA su neizostavni deo očuvanja mladosti kože. CHRONOS TRETMAN kuće JULIETTE ARMAND vam garantuje da ukoliko poštujete i protokol kućne nege vaša koža neće ostarini ni jedan dan.

Kompleksan sastav koji puni kožu hijaluronskom kiselinom bez injekcije, obilje vitamina, piling koji na najnežniji način uklanja izumrle ćelije, hidrira kožu, peptidi koji unapredjuju stvaranje kolagena, elastina, hijaluronske kiseline.

Zaboravite na godine, negujte se, čuvate se sunca, izbacite nezdrave navike.