Airbrush

Airbrush

Bezbedno, brzo i jednostavno. To Vam Kwiktan nudi.

Jedan tretman traje do 10 minuta, a Vi dobijate savršen ten koji traje 7 dana. Potpuno bezbedna metoda za potamnivanje za razliku od solarijuma koji dokazano oštećuje kožu.

Kwiktan je razvio širok spektar preparata za potamnjivanje i samopotamnjivanje koji odgovara različitim tipovima kože i koji je pogodan za svaku priliku. Svaki od naših preparata sadrži različitu količinu dihidroksiacetona koji Vam omogućava drugačiju nijansu tena. Naravno, veći sadržaj DHA, daje tamniji ten. Dakle, ljudima čija je koža svetlija više će odgovarati formula koja sadrži manje DHA, Havajska ili Karipska, dok osobe sa tamnijom kožom, obično zahtevaju više koncentrisanu formulu kao što je Brazilska.

Svi naši preparati za potamnjivanje deluju brže nego prethodni preparati. Zato smo poznati kao Kwiktan (Brzi ten), što znači da već 3-4 sata nakon tretmana, osoba može da se istušira, u poređenju sa standardnim rastvorima, koji zahtevaju oko 8 sati do tuširanja.

Kwiktan paleta boja odgovara Vašim potrebama i različitim tipovima kože.

Havajska boja / Svetao ten / Stepen 1

Ovo je naša najumerenija formulacija i pruža suptilan ali ipak fenomenalan i prirodan ten. Idealan je ako radite tretman prvi put. Pojedini klijenti koji ne žele izrazito taman ten, Havajska Broj 1 razvija svetliji braon ten. Ovo je savršen izbor za klijente koji imaju svetao ten ili za one koji žele da im se razvije prirodni ten tokom zime. Idealno je rešenje za venčanja, gde je cilj da dobijete prorodan ali blistav ten.

Karipska boja / Srednji ten / Stepen 2

Ovo je naša ubedljivo najpopularniji preparat za potamnjivanje među klijentima jer daje vašoj koži bogatu, tamnu čokoladnu boju koja sadrži neverovatno prirodan izgled. Karibska Broj 2 pruža savršen taman braon ten i odgovara svakom tipu kože. Ako tražite taj wow faktor onda je ovo za vas. Idealno za većinu događaja kao što su sve vrste proslava, žurke, venčanja, mature, rođendani itd. Odličan izbor tokom proleće, leta i jesen.

Airbrush

Brazilska boja / Taman ten / Stepen 3

Ovo je naša najtamnija boja i pruža fenomenalni taman braon ten. Savršena je za one koji traže izrazito braon taman ten. Idealna je za scenu, takmičenja ili za one koji žele da razviju tamnu čokoladnu boju i da budu primećeni. Ovaj preparat je posebno formulisan da se koristi na već preplanuli ten ili kod osoba sa tamnijim pigmentom. Ne preporučuje se osobama sa svetlom ili osetljivom kožom. Odličan izbor za leta.

Tretman potamnjivanja

Najbolji način da se upoznate sa efikasnošću naše metode je da zakažete tretman potamnjivanja u Kwiktan salonu.

Da li je potamnjivanje airbrush-om štetno?

Nije. Preparat koji se koristi za samopotamnjivanje je na bazi DHA (dihidroksiacetona) koji je odobren za kozmetičku upotrebu od strane FDA (Food and Drug Administration) od 1973. godine. DHA potiče od rafinisane šećerne trske i šećerne repe. Taman ten nastaje posle reakcije DHA i aminokiselina iz kože. Boja traje oko 7 dana jer se DHA vezuje za površinski deo kože koji se za to vreme zameni dok se unutrašnji sloj kože ne menja. Međutim, svi preparati nisu isti i neki mogu da sadrže prejake sastojke. Preparati koje mi koristimo su bez alkohola, bez ulja, bez parabena, bez alergena i dermatološki su testirani. Mi koristimo samo DHA koji potiče sa farmi gde su biljke gajene na organski način i koje su Ekocert sertifikovane. Ukoliko nikada niste imali tretman potamnjivanja kože i imate osetljivu kožu, preporučljivo je pre tretmana da uradite test osetljivosti.

Kako se pripemiti za tretman airbrush-om?

Ukoliko svakodnevno pri tuširanju ne koristite sunđer za kupanje poželjno je da dva dana pre tretmana (nikako na dan tretmana) uradite piling celog tela kako bi se mrtvi sloj kože odstranio. Posebno obratiti pažnju na kolena, risove, laktove, predeo iznad šaka i oko vrata zato što se tamo nalazi najviše mrtve kože gde bi se boja nepotrebno zadržavala. Brijanje, depilacija ili piling posle nanošenja boje nisu preporučljivi jer se time boja brže odstranjuje, ali neće uticati na stvaranje fleka. Negovana i dobro hidrirana koža je najbolja priprema. Posebno vodite računa o već pomenutim mestima gde je koža suvlja, koristite dobra mleka za telo i održavajte kožu zdravom i elastičnom.

Neposredno pre tretmana potrebno je da koža bude čista i suva. Ne sme se nanositi dezodorans, šminka ili parfem kako oni ne bi uticali na ravnomerno razvijanje boje. Obucite taman kupaći kostim/donji veš tokom tretmana ili možete biti bez odeće, sve zavisi od Vas. Kosa treba da bude podignuta i za vreme tretmana treba skinuti nakit, kako bi boja prekrila čitavo telo.

Nakon tretmana nosite komotniju i tamnu odeću kako ne bi oštetili boju. Da biste izbegli da vam prilikom tretmana odeća poprimi neznatnu količinu boje, posle tretmana uvek nosite tamnu i komotnu pamučnu odeću. Lako se zaboravi da je Vašem tenu potrebno oko 6 sati da se razvije i da se do vašeg prvog tuširanje može desiti da se mali deo bronzera koji se nalazi u rastvoru za potamnjivanje, skine na odeću. Nošenjem komotne odeće postižete da se manje bronzera skine na odeću, a nošenjem tamne odeće biće naravno manje primetno. Nošenjem uske odeće kada je velika vručina, možete čak i da sprečite pravilno razvijenje tena.

Airbrush

Koliko traje tretman airbrush-om?

Nanošenje boje i sušenje traju oko 10 minuta. Odmah po nanošenju videćete boju, ali tu je i sloj koji se spira prilikom prvog tuširanja. Ispod tog sloja Vaš pigment počinje da se razvija stvarajući taman ten i taj proces traje i naredna 6 do 8 sati. Pun efekat tretmana imaćete naredna 3 do 4 dana nakon kojih boja počinje da bledi, ali je i dalje postojana narednih 7 dana. Mesta koja najviše dolaze u dodir sa vodom, kao što su lice i ruke, prva počinju da blede.

Kako postupati posle tretmana i produžiti trajanje boje?

1. Izbegavajte kontakt sa vodom i preveliku fizičku aktivnost do prvog tuširanja posle tretmana (dok se boja ne razvije);
2. Takođe, ne koristite nikakve preparate tokom prvog tuširanja nakon tretmana;
3. Tokom prvog tuširanja, koje treba da traje veoma kratko, videćete da se boja malo ispira – ne brinite, to je sasvim normalno. Nastavite sa tuširanjem, ali što nežnije, dok boja ne prestane da se ispira. Kožu osušiti uobičajenim brisanjem peškirom;
4. Preporučljivo je koristiti mleko za telo, čak i dva puta dnevno, pogotovu kod osoba sa suvom kožom, kako bi se boja zadržala sto duže i ravnomernije;
5. Nemojte raditi piling sve vreme dok imate boju. Ukoliko posle 10 dana primetite da se na nekim mestima boja i dalje zadržala, uradite piling ili kožu posle tuširanja dobro istrljajte peškirom.

Da li preparat štiti od sunca, tj. da li ima zaštitni (SPF) faktor?

Ne. Preparat ne štiti od sunčevih zraka i nije preporučljivo sunčati se 24 h nakon tretmana. S druge strane, klijenti često urade tretman pre odlaska na letnji odmor kako bi izgledali preplanulo dok se ne pojavi taman ten od sunčanja. Tako da, dok se sunčate, uvek koristite kremu sa zaštitnim faktorom.

Saveti za potamnjivanje tokom zime

Očigledno je da će savršen ten tokom zimskih meseci učiniti ne samo da izgledate bolje, već i da se osećate bolje. Lep ten će učiniti da vaša koža izgleda mlađe i zdravije, što će uticati na vaše samopouzdanje, jer ćete tokom zime izgledati bolje nego ikada. Međutim, kombinacija niskih temperatura napolju (setite se suvih usana) i unutrašnjeg grejanja će dodatno osušiti vašu kožu tokom zime. U zatvorenom prostoru grejanje suši vazduh, a samim tim se suši i koža. Zato trebate biti svesni da u hladnijim mesecima morate više da obratite pažnju na održavanje kože.

Potamnjivanje preko jako suve koža može dovesti do pruga, mrlja i fleka. Zato preduzmite korake kojima ćete hidrirati kožu iznutra i spolja svaki dan. Pijte dovoljno vode i jedite hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, kao što su riba i orašasto voće da bi zadržili vlagu u vašoj koži. Kada perete ruke ili se tuširate, izbegavajte da koristite veoma toplu vodu, jer topla voda takodje isušuje kožu. Umesto toga koristite mlaku vodu. Nakon pranja ruku i tuširanja uvek ih hidrirajte sa mlekom/kremom (nikada sa uljem) da bi zadržali vlažnost u koži. Takođe je bitno da redovno radite piling kože, da odstranite mrtve ćelije od kojih može da se stvori neravna površina sklona perutanju, što može da naruši izgled vašeg tena. Poenta je da izravnate spoljnji sloj kože.

Sada je pitanje koju boju da koristite tokom zime. Mi Vam preporučujemo svetliju nijansu tokom hladnih meseci, u odnosu na onu nijansu koju koristite tokom leta. Cilj je da razvijete sjajan ten uz prirodan izgled, a ne da budete prekomerno tamni. Održavanje tena tokom hladnih meseci je lakše nego što mislite, jer kada se radi sa svetlijom paletom boja Vi ne morate da brinete o neravnomernom skidanju boje ili o flekama kao što biste brinuli sa mnogo tamnijom bojom. Prednost u potamnjivanju tokom zime jeste da ćete biti motivisani da vodite više računa o vašoj koži. To znači da je potrebno da radite piling redovnije, da hidrirate kožu svaki dan i uvek radite sa svetlijom nijansom (osim naravno u posebnim prilikama, kao što je doček Nove godine), da bi izgledali besprekorno tokom cele zime.

Ako planirate da radite airbrush za svadbe?

Ako planirate da radite airbrush za vaše venčanje onda je bolje da uradite sa srednje tamnom bojom a ne najtamnijom, jer Vaš glavni cilj je da postignete najprirodniji izgled tena koji će takođe izgledati prirodnije na fotografijama. Takođe, mladoženja može da izgleda bledo u odnosu na Vaš taman ten, tako da bi idelno bilo da zajedno uradite airbrush. Cilj je da Vi i Vaš budući muž izgledate najbolje, a to podrazumeva zdrav, bronzani i blistav ten, pa zato pokušajte da ga ubedite da i on uradi tretman.

*Ako nikada niste uradili airbrush tretman onda ne možete biti 100% sigurni kako će Vam stajati boja. Zato mi najsrdačnije preporučujemo da uradite probni tretman oko mesec dana pre velikog događaja.

Ako planirate potamnjivanje za takmičenja?

Bilo da se takmičite u bodibildingu, bodifitnesu ili čak plesnim takmičenjima, ključno je da imate besprekoran tamni ten da bi imali prednost kada ste na bini. Svi znamo da kada imate tamniji ten, vidljivije su vaše definicije mišića, a samim tim se bolje osećate i izgledate. Imati besprekoran taman ten, je jedan od važnijih elemenata da izgledate upečatljivije na takmičenju! Takođe, sa strogim pravilima i propisima u vezi sa potamnjivanje za takmičenje, bitno je da odaberete najbolju boju za Vas i da tretman odradi profesionalac. Jednostavno rečeno, potamnjivanje erbrašom je sada postalo sastavni deo ovih takmičenja. Kao najbolja i najiskusna kompanije za potomnjivanje naš posao je da razvijete besprekoran tamni ten i da vaš tretman bude prijatan i udoban. Više nema razloga za stres u vezi sa ovim delom priprema za takmičenje. Kao što vidite na fotografijama koje smo postavili, Kwiktan je pomogao nekim od najveć́ih imena u Srbiji da postignu uspeh u takmičenjima i fotografisanju. Sa našim specijalno formulisanim tamnim rastvorom za potamnjivanje, Kwiktan može da Vam pomogne da razvijete što tamniji ten koji je potreban za Vaše predstojeće takmičenja ili slikanje. Potamnjivanje Vam je dostupno na dva načina, ili koristeći erbraš aparat ili pomoću rukavice.

Postupak potamnjivanja za takmičare?

Obično je dovoljno da se uradi dva tretmana, primenjeno jednom dnevno, počevši 2 dana pre takmičenja. Međutim, za one koji imaju izuzetno svetlu kožu ili žele da razviju što tamniju ten, treći sloj će možda biti neophodan. Ne preporučujemo da uradite više od jednog tretmana dnevno, kako bi dali svakom sloju dovoljno vremena da se razvije. Vaše poslednje nanošenje trebalo bi da bude popodne ili veče pre takmičenja. Ako je potrebna još tamnija boja, onda se završni sloji može primeniti rano ujutro na dan takmičenja. Da bi dobili najbolje rezultate, počnite pripremu Vaše kože nedelju dana pre takmičenja, tako što ćete mazati kvalitetno mleko za telo svaki dan. Zatim, 2 dana pre nego što počnete sa procesom potamnjivanja, uradite piling tela. Ako niste uradili piling skoro, ili patite od suve kože, onda uradite piling 2 dana za redom. Obratite posebnu pažnju na kožu oko grudi i na vratu, kao i na uobičajne oblasti na vašem telu poznatim po suvoj koži, kao što su kolena, laktovi, ruke, noge i pete. Dobro stanje Vaše kože je uslov da se što bolje naš preparat apsorbuje, a tako ćete Vi dobiti besprekoran izgled tena i Vaš ten će ravnomernije bledeti. Pre svakog nanošenja, Vaša koža mora da bude čista, bez kreme, dezodoransa, posle brijanja, parfema itd., jer oni mogu da inhibiraju apsorpciju preparata i pun razvoj tena. Nosite staru, tamniu komotnu odeću od pamuka nakon tretmana i sve do vašeg prvog tuširanja (4 sata nakon nanošenja). Takođe, tokom ovog vremena morate izbegavati kvašenje, što znači da nema preterano znojenja, plivanja, itd.

Ostalo

Preparat je posebno pogodan za osobe sa pegama i one koji imaju vitiligo. Osobama ispod 18 godina treba saglasnost roditelja za tretman, a za decu ispod 12 godina tretman nije preporučljiv.